Thuis Hobby Werk Code WWW
HPV BLOEM Go Koor NS
Agenda Tochten Nieuws Lied Shirt

BrabAntwerpen '99

Dankzij het goede weer in de weer in de dagen voor 5 september hadden velen zich aangemeld voor de tweede edite van BrabAntwerpen. Toen ik dan ook met de twee andere deelemers die in Rijen gestart waren op het station van Breda aankwamen, stond daar al een grote groep ligfietsers. Na nog even op de andere deelnemeners gearriveerd waren, konden vertrekken. Omdat Breda op diverse plaatsen opengebroken was hebben een alternatieve route naar de Duivelsbrug genomen. Vanaf hier konden we weer de Schelde-Rhein route naar de Wouse Plantage volgen.

Pauze
Tijdens de pauzes werd, naast gegeten en gedronken, wel op de kaart gekeken.
Aan het begin van de tocht had ik boekjes uitgereikt met daarin ondermeer een kaart waarin de route was ingetekend. Het viel een van de deelnemers op dat niemand hier op keek. De volgende dialoog ontspon zich:

Dus alle vrijwilligers van Stichting Landelijk Fietsplatform, nogmaals bedankt voor het uitzetten van 'onze' route.

Niet alleen de Bredase wegbeheerders zorgden voor variatie in de route. Bij Kalmthout kwamen we, tot onze grootte vreugde erachter, dat het slechte stuk van de vorige keer was vervangen door een strak stuk asfalt. Op de Franse Heide leidde Joost ons een weg in, die zo mooi was dat we onmiddellijk besloten dezelfde weg nog een keer te rijden.

Het stuk langs het kanaal was ook een stuk gevarieerder dan vorig jaar. Op een plaats stond zoveel publiek langs de kant, dat het onmogelijk was om nog van het fietspad gebruik te maken. Sommingen besloten om naar Turnhout te zwemmen. Wij hebben uiteindelijk een route iets van het kanaal vandaan genomen. Dat is toch iets beter voor onze fietsen dan door het water te gaan.

Opweg
Onze groep ligfietsers opweg naar Antwerpen.
Een andere variatie werd veroorzaakt doordat ook de Vlaamse overheid druk bezig is met het verbeteren van fietspaden. Dat is erg toe te juichen. Jammer dat daarvoor een stuk fietspad werd afgesloten, waarbij slechts één omleidingsbord geplaatst werd. In Rijkevoorsel hadden we alle hoop opgegeven ooit nog een bordje tegen te komen dat ons weer naar het kanaal zou leiden. Gelukkig konden we ook zonder bordjes de weg naar het kanaal vinden.

Na Sint-Jozefparochie vervolgden we onze tocht aan de zuid-kant van het kanaal. Volgens de bordjes zouden we eigenlijk langs de noord-kant moeten rijden. Maar dat hadden we vorig jaar ook al gedaan en wat afwisseling kan natuurlijk nooit kwaad. Bovendien waren we ook zonder hulp van bordjes uit Rijkevorsel gekomen. Helaas hield de weg ten zuiden van het kanaal na enige tijd op. Geluk was daar een prachtige (smaken verschillen) betonnen voetgangersbrug gebouwd, waar we onze fietsen overheen konden dragen. Op dit moment vond ik het niet erg dat een Alleweder berijder zich had afgemeld.

We bereikten verder zonder noemenswaardige problemen Alphen. En ook deze keer besloten een aantal deelnemers, dat de Chaamse Bosschen niet meer de de moeite waard waren om doorheen te fietsen. Natuurlijk hadden zij ongelijk. Toen we in het begin van de avond terug in Breda aankwamen, konden we terug kijken op een geslaagde fiets dag. Bedankt iedereen, tot volgend jaar.

Foto's

De foto's die tijdens deze tocht gemaakt zijn.

Aankondiging

Voor iedereen die de aankondiging van deze tocht nog een keer wil lezen.
Agenda Tochten Nieuws Lied Shirt
HPV BLOEM Go Koor NS
Thuis Hobby Werk Code WWW

Toni Cornelissen
8 oktober 1999
toni@dse.nl
NetStat WorldStat W3C Validator