Thuis Hobby Werk Code WWW
HPV BLOEM Go Koor NS
Agenda Tochten Nieuws Lied Shirt

De aankondiging zoals ik naar de redactie van HPV Nieuws gestuurd heb. Zoals een goede redactie betaamt, is de tekst die in het HPV Nieuws geplaatst is aangepast.

Brabantwerpen

Na al die toertochten in Holland, nu eindelijk een toertocht in voor ligfietsers in De Zuidelijke Nederlanden. Op 6 september zal een toertocht van Breda naar Antwerpen en terug gereden worden.

De Landelijke Fietsroutes (LF's), uitgezet door de Stichting Landelijk Fietsplatform, bestaan uit een netwerk van fietspaden en rustige binnenwegen. Door een aantal van die routes aan elkaar te knopen kun je een lus rijden door de mooiste gebieden van Nederland. Ook in Vlaanderen zijn, door het VCGT (Vlaams Commissariaat-Generaal voor Tourisme), LF's uitgezet. Ik heb het geluk dat vlak bij mij een bewegwijzerde LF loopt. Deze route sluit aan op de bewegwijzerde Vlaamse routes. Zo kan dus zonder gebruik te maken van kaarten een route gefietst worden door de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant en Antwerpen.

Dat gaan we dan ook doen op zondag 6 steptember. Vanaf het NS-station Breda volgen we de Schelde-Rheinroute richting Roosendsaal. Bij vliegbasis Woensdrecht gaan we naar Antwerpen over de Stedenroute. Vanaf Antwerpen nemen we LF28 naar Turnhout, waar we linksafslaan, zodat we op de Kempenroute komen. Bij Alphen kruisen we de Schelde-Rheinroute waarover we weer terug naar Breda gaan.

We fietsen door een fantastische omgeving. Zoals diverse heide- en bosgebieden, het Markdsal en de leemputten die door de Belgische klei-industie zijn achtergelaten. Het is zonde om daar doorheen te racen. Dat doen we dus niet. De bedoeling van deze tocht is gezellig een stukje fietsen en genieten van de omgeving. Daarom zal de kruissnelheid tussen de 20 en 25 kilometer per uur liggen. De route is ongeveer 200 kilometer lang. Ik ga geen minimale ervaring met ligfietsen voorschrijven, jullie weten zelf wel of je dit aankan. Ook iedereen die liever harder fietst moet beseffen dat je je tijdens deze tocht zal moeten inhouden.

We vertrekken op tien voor half tien vanaf de centrum zijde van station Breda. De treinen komen daar om ongeveer kwart over negen aan. Ik woon in Rijen, ruim 10 kilometer van Breda. Je kunt ook met mij mee naar Breda rijden. Ik vertrek om kwart voor negen vanaf het Burgemeester Sweensplein. Bij mij is eventueel ook beperkte mogelijkheid tot overnachten. Wil je aanmelden of meer informatie hebben? Schrijf bel of e-mail me even:
     Toni Cornelissen
************ **
51** ** Rijen
tel: 0161-******
e-mail: toni@dse.nl

Deelname aan de tocht is gratis. Maar let op je krijgt waar je betaalt, dus zelf voldoende eten en drinken menemen. Informatie over deze tocht is ook te vinden op het internet: http://www.dse.nl/~toni/hpv/toer/brant98/

Tot ziens op 6 september.


Terug naar het verslag.


Agenda Tochten Nieuws Lied Shirt
HPV BLOEM Go Koor NS
Thuis Hobby Werk Code WWW

Toni Cornelissen
6 juli 1998
toni@dse.nl
NetStat WorldStat W3C Validator