English Nederlands
Thuis Hobby Werk spam Code WWW
HPV bloem Go Geocaching Koor NS
Agenda Tochten Nieuws Lied T-shirt

Geschiedenis BLOEM

 

Ik had al een tijdje een ligfiets, waarmee ik regelmatig een stuk ging fietsen. Omdat er toen nauwelijks ligfietsers in mijn omgeving woonde was dat vaak alleen. Het is natuurlijk veel leuker om met een groep te fietsen, vandaar dat ik in 1998 heb meegereden met de Fortenroute. Dat was erg leuk.

Helaas werden dat soort tochten voornamelijk in Holland gereden, zodat ik als Brabander al een flink stuk moest rijden voordat ik aan zo'n tocht kon beginnen. Daarom heb ik eind 1998 een toertocht Breda (lekker dichtbij) naar Antwerpen en terug georganiseerd. Deze tocht was een groot succes.

Behalve voor deze tocht was er ook belangstelling voor wat kleinere tochten. Op woensdagavond werd door een klein groepje fietsers een tocht van ongeveer 40 km gereden. Meestal werd dan aan het einde van de avond het startpunt voor de volgende week bepaald, waarna daar een route bij gezocht werd. Toen het in de herfst te vroeg donker werd om nog gezellig te kunnen fietsen zijn we met deze avondtochten gestopt.

Voor die tijd had ik voor collega's een aantal ligfietsdagen georganiseerd. We huurden dan een aantal ligfietsen en maakten een tocht in de omgeving van de verhuurder. Omdat iedereen zo enthousiast over de tocht naar Antwerpen was, heb ik toen belooft om begin 1999 de tocht die ik met enkele collega's rond Eindhoven heb gefietst, nog een keer te organiseren.

Natuurlijk was ook de tocht rond Eindhoven een groot succes. Na deze tocht werd ook weer begonnen met het fietsen op woensdagavond. En de tocht naar Antwerpen werd wegens succes geprolongeerd.

Eind 1999 werd een draad begonnen op de Nederlandse ligfietslijst over fietsen in de winter. Een aantal personen wilde wel fietsen, maar er word weinig georganiseerd. Jan Lammers, die ook meefietst op de woensdag avonden, kwam met het voorstel om de Kempenlandroute te fietsen.

Nu ik niet meer aleen verantwoordelijk ben voor de organisatie van de tochten zijn we een echte club geworden. Tijdens Kempenland route hebben we ook onze naam gekozen: BLOEM. Onze activiteiten worden aangekondigd via internet, daar zijn ook de beschrijvingen en verslagen van onze tochten te vinden.


Share and Enjoy: del.icio.us Reddit digg Furl Spurl NewsVine Smarking Ma.gnolia Wists Simpy TailRank co.mments YahooMyWeb blinkbits BlinkList blogmarks connotea De.lirio.us Fark feedmelinks LinkaGoGo Netvouz RawSugar scuttle Shadows

Agenda Tochten Nieuws Lied T-shirt
HPV bloem Go Geocaching Koor NS
Thuis Hobby Werk spam Code WWW

Toni Cornelissen
1 januari 1970
toni@dse.nl
Lid van de Technetium groep
Dagelijkse horoscoop StatCounter NetStat W3C Validator