English Nederlands
Thuis Hobby Werk spam Code WWW
HPV bloem Go Geo caching Choir NS
Agenda Tochten Nieuws Lied T-shirt

Peeltocht

 
Afgelopen zondag hebben we met prachtig weer de peeltocht verreden.

We hebben op deze dag twee routes geheel uitgefietst; de Deurnese Peelroute en de Groote Peelroute, samen zo bleek achteraf goed voor 80 km. De start was gepland om half elf bij het station van Deurne. Onder de deelnemers was ook Johan van de Hurk die zijn nieuwe zelfbouw carbon fiets ging uitproberen. Voorwaar, dit was een prachtig staaltje huisvlijt.

Om kwart voor elf gingen we van start, nadat ook de laatste deelnemer (Toni) zich gemeld had. Ik denk dat hij heel Deurne al onveilig gemaakt had, omdat hij uit een heel onverwachte richting kwam aanfietsen.

Het merendeel van de wegen bestond uit rustige en rechte asfaltwegen. De echte fietspaden waren in de minderheid. Rond Griendsveen troffen we enkele hardgereden grindpaden met kuilen aan. Met wat slalomwerk waren die wegen goed te befietsen. Hoe Johan dat met zijn alleweder gedaan heeft weet ik even niet. De volgende keer zal ik proberen dit soort paden te vermijden. Je krijgt er maar een slechte naam van. (Variant op Toni-paadjes).

Vanaf Griendsveen reden we door een prachtig natuurgebied langs de Helenavaart naar Helenaveen en vervolgens naar Neerkant, alwaar we de doorsteek zouden maken naar de Groote Peelroute. Volgens de kaart liggen deze routes enigszins uit elkaar. In de feite liggen deze routes net tegen elkaar op een kruispunt in Neerkant. Volgens mij heeft daar de Neerkantse horeca voor gezorgd. Na enkele discussies in de zaten weldra weer op de goede weg richting Ospel.

Het probleem van een Peel fietstocht is dat je van de Peel zelf niet veel ziet. We zijn daarom even afgestapt bij het peelmuseum "Mijl op Zeven". Bovendien waren we ook toe aan een rustpauze. Na het gebruikelijke appelgebak hebben we een klein stukje van een van de wandelroutes richting Peel gelopen. Het ontbrak ons namelijk aan geschikt schoeisel. Het peelmuseum zelf gaf een kijk op wat zaken die Peel zelf betreffen en wat uitleg over het turfsteken.

Pauze
De splinter die Johan's lekke band veroorzaakte.
Net nadat we bij het Peelmuseum waren vertrokken kreeg Johan een lekke band. De boosdoener was een scherp stukje vuursteen van ongeveer één centimeter lang. Het was nog zonde van die nieuwe band. Die had nog maar een paar km gelopen. In een mum van tijd had Johan de band gerepareerd en konden we verder fietsen richting Asten-Heusden (Hij mag mijn band de volgende keer ook repareren :o)

In Asten-Heusden werd even gestopt om de energiebalans weer in evenwicht te brengen. In Asten zelf troffen we weer zo'n horeca route aan. We werden omgeleid via de markt van Asten, waar op dat moment de harmonie een nummertje stond te spelen.

Vanuit Asten gingen we door de dennendijkse bossen weer richting Neerkant. Hier werd de Deurnese Peelroute weer opgepikt. Na nog een prachtig stuk door de Deurnese Peel kwamen we ongeveer om 5 uur bij ons startpunt weer aan.

Het was een mooie dag en wellicht voor herhaling vatbaar.


Zie ook de aankondiging van deze tocht.


Share and Enjoy: del.icio.us Reddit digg Furl Spurl NewsVine Smarking Ma.gnolia Wists Simpy TailRank co.mments YahooMyWeb blinkbits BlinkList blogmarks connotea De.lirio.us Fark feedmelinks LinkaGoGo Netvouz RawSugar scuttle Shadows

Agenda Tochten Nieuws Lied T-shirt
HPV bloem Go Geo caching Choir NS
Thuis Hobby Werk spam Code WWW

Toni Cornelissen
1 januari 1970
toni@dse.nl
Lid van de Technetium groep
Daily horoscope StatCounter NetStat W3C Validator