Thuis Hobby Werk spam Code WWW
HPV bloem Go Geo caching Choir NS
Agenda Tochten Nieuws Lied T-shirt

BrabAntwerpen 2006

 

Vanochtend om 8 uur aan station Breda verzamelden zich Toni C., René L. en Marc V., 3 liggers klaar om aan de klassieker Brabantwerpen te beginnen. De weersvoorspellingen waren niet best en het evenement was ook niet erg vroeg aangekondigd, wij vermoedden dat dit de twee hoofdoorzaken waren voor de lage opkomst. Maar goed, na nog een Brabants kwartiertje gewacht te hebben zijn we om kwart over 8 vertrokken om al snel het nog in diepe slaap verzonken Breda achter ons te laten.

De eerste kilometers lopen onbeschut langs de Mark en het wordt al snel duidelijk dat we vandaag gezegend zijn met een overdosis wind. Natuurlijk merkt Toni, de kersverse questrijder, hier weinig van; die blijft gewoon grijnzen en snelheid maken in z'n stroomlijn. M'n gedachten gaan uit naar de Fiat Panda reclame… Ondertussen regent het onophoudelijk, meestal zware motregen maar zo nu en dan gaan alle sluizen open. René, die toch al niet topfit aan de tocht is begonnen, besluit na een 25tal kilometer, vlak voorbij Rijsbergen, terug te keren. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, een verstandig besluit.

Toni en Marc rijden voort, al kun je 'rijden' in deze zin ook vervangen door 'varen' of 'zwemmen'. Het zicht op de weg wordt tijdens de hevige buien zo slecht dat het rijden erg onprettig begint aan te voelen, ook vanwege de tegenwind en de volgeregende bril word ik het langzaam een beetje zat. Een kort overleg doet ons besluiten om in Nispen een café op te zoeken, we hebben dan tenminste de appeltaart maar gehad, en even in alle rust te overleggen of het zin heeft verder te rijden.

Vlak voor Nispen - in de stromende regen- komt er een vierspan met vier pony's ons tegemoet die duidelijk niet gewenst zijn aan de quest. Of aan z'n berijder:), dat weet ik niet, maar ik zie wel dat degene op de bok de controle over het stuur verliest en de op hol slaande pony's galopperen pardoes de sloot in. Het karretje op z'n kant, de inzittenden vliegen eruit en de pony's trekken de hele handel uit de sloot en vervolgen hun weg. Wel in een hoger tempo nu en met de mannen die er een paar minuten geleden nog inzaten er in volle galop achteraan. Het gaat allemaal zo snel dat ik nog wel kan vragen 'of er iemand hulp nodig heeft', maar voor ik het weet zijn de mannen ver weg, hollend achter de pony's.

Al snel rijden we -net voor 10 uur- het centrum van Nispen binnen waar de plaatselijke kroegbazin snel het bordje 'Gesloten' omdraait en ons verse koffie, thee en appeltaart serveert. Zittend in het café merk ik dat het best koud is, we zitten dan ook druipend aan de bar, en dat verder rijden door dit onzekere weer niet erg aantrekkelijk is. Na nog een kop koffie nemen we een half uurtje later afscheid van de cafévrouw en zetten koers terug naar Breda. Met de wind in de rug zitten we al snel in Roosendaal waar de GSM van Toni ons de weg wijst naar Etten Leur. Niet de fraaiste weg, parallel langs de snelweg, maar wel 'n goede voor de kruissnelheid. Rijdend tegen de 50km/u zitten we al snel in St. Willebrord, dan volgt Etten Leur en om klokslag 12u staan we bij Marc voor de deur.

Het moge duidelijk zijn dat de tocht anders liep dan verwacht, toch heb ik vanochtend nog lekker 80km gefietst in een aangenaam tempo. Het was niet druk op de smalle fietspaadjes (langs de Mark, in de Pannenhoef) waardoor we lekker door konden rijden en de laatste kilometers meewind en zonder regen verliepen schokkend hard! Voeg hierbij de appeltaart en het pony-avontuur en we (Toni en ik) durfden te stellen dat de thuisblijvers wederom ongelijk hadden.


Share and Enjoy: del.icio.us Reddit digg Furl Spurl NewsVine Smarking Ma.gnolia Wists Simpy TailRank co.mments YahooMyWeb blinkbits BlinkList blogmarks connotea De.lirio.us Fark feedmelinks LinkaGoGo Netvouz RawSugar scuttle Shadows

Agenda Tochten Nieuws Lied T-shirt
HPV bloem Go Geo caching Choir NS
Thuis Hobby Werk spam Code WWW

Marc Vervaet
1 januari 1970
marc.de.ligfietser@xs4all.nl
Lid van de Technetium groep
Daily horoscope StatCounter NetStat W3C Validator