Thuis Hobby Werk Code WWW
HPV BLOEM Go Koor NS
Agenda Tochten Nieuws Lied Shirt

BrabAntwerpen 2000

De mensen die zich door het weer van afgelopen zaterdag hebben laten afschrikken hadden ongelijk. zondag was het prachtig fietsweer. De acht man die gestart zijn voor BrabAntwerpen 2000 kregen bij Rijsbergen de eerste stukken blauwe lucht te zien en in België scheen regelmatig de zon. De hele dag is het droog geweest.

Tijdens het inpakken heb ik nog getwijfeld of ik mijn regenpak zou meenemen, in het begin van de dag was er regen voorspeld, later op de dag zou het beter worden. Het was nu al droog en de lucht zag er niet slecht uit. Als aanhanger van Murphy heb ik ervoor gekozen om het toch maar mee te nemen. Ik heb het niet nodig gehad.

Door mijn regenpak was er geen ruimte meer voor mijn detailkaarten. Ook hier kwam Murphy weer om de hoek kijken, op een aantal plaatsen misten we het bordje. Bij Achtmaal hebben hebben we daardoor een stuk afgesneden over Nieuwmoer en Wildert. Ook de route door Kalmthout was anders dan de voorafgaande jaren.

Bij het Albertkanaal hadden we een lekker windje in de rug. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt om in een lekker tempo door te fietsen. Hierdoog miste een groot gedeelte van de groep het bordje bij Menkhoeven. Daar kwamen de snelle jongens pas na drie kilometer achter, toen ze doorhadden dat de achterblijvers niet meer volgden. Hierdoor vliel de groep tijdelijk uiteen in twee groepen. Door de moderne communicatiemiddelen was dat snel opgelost.

Na Menkhoeven bleven we de Kempenroute (LF51) volgen, Het was de bedoeling om via de Vlaanderen Fietsroute (LF5) naar Turnhout te fietsen, dat bordje hebben we niet gezien. Omdat de Kempenroute ons over een mooi pad leidde, hebben we dat gevolgd. We wisten wel dat, als we niet in Maastricht wilden uitkomen, we op een gegeven moment de LF51 moesten verlaten. Er werd een route uitgezet om van Herentals naar Turnhout te rijden. Deze route zou op weg naar Turnhout nog regelmatig worden aangepast.

Uiteindelijk zijn we via Lichtaart en Gierle op de ringweg van Turnhout uitgekomen. Na die in westelijke richting gevolgd te hebben, reden we op de brug over het kanaal. Een kort stukje "downhillen" scheidde ons nog van de oorspronkelijk geplande route.

In Baarle konden we onze energievoorraad weer op peil brengen. (Volgend jaar meer franken mee nemen.) Daar begon ook het "Tien-Kleine-Negertjes"-principe, de eerste deelnemer verliet ons. Na in Alphen afscheid van nog twee deelnemers te hebben genomen kwamen we daar langs ons stamcafé. De fanatieke BLOEMisten namen de gelegenheid te baat om daar de BLOEM appelgebak traditie in ere te houden, anderen reden meteen door naar Breda.

Dat de sfeer goed was, en de omgeving prachtig is geen nieuws meer, dat is altijd al zo geweest. Dat zal dus ook volgend jaar wel zo zijn, als we op 2 september gaan kijken of het stuk LF5 dat we oorspronkelijk wilden fietsen ook zo mooi is.

De aankondiging van deze tocht staat ook nog on-line.


Agenda Tochten Nieuws Lied Shirt
HPV BLOEM Go Koor NS
Thuis Hobby Werk Code WWW

Toni Cornelissen
4 september 2000
toni@dse.nl
NetStat WorldStat W3C Validator