Thuis Hobby Werk Code WWW
HPV BLOEM Go Koor NS
Agenda Tochten Nieuws Lied Shirt

Aankondiging BrabAntwerpen 2000

Alweer de derde editie van deze tocht door het natuurschoon van Brabant en Antwerpen.

Het hoogtepunt (zeker qua afstand) is toch ieder jaar weer de tocht naar Antwerpen en terug. Ook dit jaar wordt we op de eerste zondag in september deze tocht weer verreden. De nadruk bij BLOEM tochten ligt op het gezellig samen fietsen en genieten van de omgeving. En dat zal zeker lukken wat we rijden door een aantal natuurgebieden die zeer te moeite waard zijn. Zoals bijvoorbeeld de heide bij Kalmthout, de bossen (en vila's) bij Brasschaat, enkele Belgische kanalen, Nederlandse rivieren en de bossen bij Chaam.

De route is dit jaar iets gewijzigd. In tegenstelling tot vorige jaren fietsen we niet meer via het "Kanaal van Dessel over Turnhout naar Schoten" naar Turnhout, maar laten we dit jaar dat kanaal letterlijk links liggen en rijden via LF5 (Onderdeel van de Vlaanderen-fietsroute). Hierdoor is de totale lengte van de tocht ongeveer 170 km geworden.

Het vertrek is om tien voor negen vanaf de centrum(zuid)zijde van NS Station Breda. We fietsen met een kruissnelheid die, afhankelijk van de omstandigheden, tussen 20 en 25 km/h ligt. Met diverse pauzes verwacht ik rond acht uur 's Avonds weer in Breda terug te zijn.

Iedereen die zin heeft is van harte uitgenodigd om mee te fietsen. Het enige wat je hoeft te doen is zondag 3 september om tien voor negen met je fiets aanwezig te zijn op het station van Breda. Als je je opgeeft (aanbevolen!) zorg ik voor een routebeschrijving. Maar ook zonder routebeschrijving is de route goed te rijden, omdat de hele route bestaat uit bewegwijzerde stukken Landelijke Fietsroutes. "Waar het verkeerslawaai het gekwaak van kikers niet overstemt. En waar u volop kunt gienieten van Nederland in al zijn afwisseling." *

Voor mensen die van verder komen is het mogelijk te overnachten. Breda en omgeving kent diverse hotels en campings. Ook is het mogelijk om bij mij en andere lokale deelnemers te logeren.

Meer informatie en aanmelden:

    Toni Cornelissen
    bloem@dse.nl

Inmiddels is deze tocht verreden. Het verslag staat nu ook op het web.


Volgens de inleiding in het LF Routeboekje
Agenda Tochten Nieuws Lied Shirt
HPV BLOEM Go Koor NS
Thuis Hobby Werk Code WWW

Toni Cornelissen
4 september 2000
toni@dse.nl
NetStat WorldStat W3C Validator